שאלות נפוצות ותשובות

ריכזנו עבורכם שאלות נפוצות ותשובות שיספקו לכם מידע כללי על תחום הקנביס הרפואי, על משמעויות הטיפול, תופעות לוואי מוכרות, תהליך הגשת בקשה לרישיון / מרשם ועוד.
180 ₪ עבור שירות בדיקת הבקשה למרשם ו-360 ₪ עבור שירות בדיקת הבקשה לרישיון והעברה להחלטת רופאי יחידת קנביס רפואי (יק"ר)

    התשלום מתבצע באמצעות כרטיס אשראי.

      תשובה לבקשה שהוגשה באתר, תישלח לכתובת הדוא"ל שהזנת בעת הגשת הבקשה, ככל הניתן עד 5 ימי עסקים מהמועד בו הושלמו כל המסמכים הנדרשים. יש לעקוב אחר סטטוס הטיפול במסרונים הנשלחים למספר הטלפון המעודכן בבקשה.

        התשלום הוא עבור השירות, ואין החזר אם הרישיון/מרשם לא אושר.

          הקנביס מוגדר כסם מסוכן על פי החלטת ממשלה מ-1973 ועל פי יישור קו עם הנחיות משרד הבריאות האמריקאי והאמנה הבינ"ל לנרקוטיקה. להלן הציטוט מ'הספר הירוק': "ב-1937 הוצא הקנביס מחוץ לחוק על ידי הרשויות הפדרליות האמריקאיות, פעולה אשר הובילה את שאר העולם לקבל את העמדה האמריקאית ועד שנת ,1960 הקנביס נאסר ברוב המדינות המערביות. בשנת ,1961 אושררה האמנה היחידה על תרופות נרקוטיות, המפרטת את הדרישות לפיקוח והסדרה בכל הנוגע לשימוש של "חומרים מבוקרים", ובכללם גם קנביס- ממשלת ישראל חתומה ומחוייבת לאמנה בינ"ל זו על פי פקודת הסמים המסוכנים 1973, התשל"ג (נוסח חדש).

            נוהל 106 נקבע ב-2013 על ידי משרד הבריאות כדי להסדיר את ההתוויות ואת התנאים לקבלת רישיון לשימוש בקנביס למטרה רפואית בילדים ומבוגרים. נוהל 106 של משרד הבריאות

              קנביס רפואי נועד לטיפול בתסמינים שסובל מהם המטופל, והוא מיוצר באופן מפוקח ובסטנדרטים מחמירים של הבטחת איכות ובקרה לכל אורך תהליך הייצור וההפצה. את הקנביס הרפואי אפשר לרכוש. בבתי מרקחת מורשים בלבד, רשימת בתי המרקחת שנמצאים בהסדר עם מכבי יזמות. קנביס לצורכי פנאי נרכש ממקורות לא מפוקחים ורכישתו, אחזקתו והשימוש בו אינם חוקיים כיום במדינת ישראל, ולכן ייתכנו זיופים של המוצר וזיהומים בו, וסיכון בריאותי שעלול להיגרם כתוצאה מכך

                בהחלט כן, קיים שוני בהשפעה של קנביס בין מטופל למטופל וכן בין נשים ובין גברים. חשוב שהטיפול יהיה מותאם לצורכי המטופל ושהמטופל יצרוך את הקנביס בהתאם לתוכנית הטיפול האישית שנקבעה לו ועל פי המלצות הצוות המקצועי. מינון אישי המותאם אישית יסייע להשגת יעילות בטיפול עם מינימום או ללא תופעות לוואי.

                  המינון המומלץ של קנביס אינו קבוע, משתנה מאדם לאדם והוא מותאם באופן אישי לכל מטופלת ומטופל. חלק מהמטופלים עלולים לחוש בתופעות לוואי בתחילת הטיפול. לטיפול בקנביס יתכנו תופעות לוואי גופניות וקוגניטיביות. מינון יתר עלול לגרום לתופעות לוואי חמורות יותר כמו עילפון, שינויים ניכרים בלחץ הדם ובערכי הסוכר, וכן להתפרצות פסיכוזה בקרב אנשים המועדים לכך. אנו ממליצים למטופלים להרחיב את הידע ולקרוא את המאמרים המופיעים בקישורים מטה באתר על תופעות הלוואי האפשרויות. Ware, Mark A., et al. "Cannabis for the management of pain: assessment of safety study (COMPASS)." The Journal of Pain 16.12 (2015): 1233-1242.Briscoe, Joshua, and David Casarett. "Medical marijuana use in older adults." Journal of the American Geriatrics Society 66.5 (2018): 859-863.

                    לקנביס קשת רחבה של תופעות לוואי גופניות ותופעות לוואי קוגניטיביות. תופעות הלוואי תלויות בגורמים רבים כגון מחלות רקע, צורת הצריכה, שימוש בתרופות נוספות ומאפיינים אישיים אחרים. תופעות הלוואי הגופניות הנפוצות ביותר הן יובש בפה, סחרחורת וישנוניות. תופעות הלוואי הקוגניטיביות הן איבוד הזיכרון לטווח הקצר, פגיעה בקו המחשבה הרציף ושינויים בתפיסת המרחב והזמן. תופעות אלו יחלפו לרוב לאחר תחילת הטיפול וההסתגלות אליו. מטופלים הסובלים ממחלות רקע נדרשים למעקב ולהנחיות בהתאם למצבם. לדוגמה: מטופלים הסובלים מסוכרת או מיתר לחץ דם נדרשים לעקוב אחר שינוי בלחץ הדם וברמות הסוכר בדם, בעיקר אם הם צורכים תרופות מרשם במקביל לקנביס.

                      נכון להיום הטיפול בקנביס ניתן כדי להקל על תסמינים הנובעים מהמצב הרפואי או על תסמינים שהופיעו בגין הטיפול במצב הרפואי, ולא נועד לריפוי מחלות.

                        לא, אין הגבלת גיל. ניתן לצרוך קנביס בכל גיל, בהתאם להמלצת הרופא. קיימות אבחנות גם לילדים, בהתאם להתוויות נוהל 106, לדוגמה במקרי אפילפסיה או אוטיזם.

                          על פי הספרות המדעית קיים סיכוי של כ-9% עד 12% להתמכרות לקנביס. ישנם גורמי סיכון מוכרים, בין השאר שימוש בחומרים נוספים, גיל צעיר בתחילת הטיפול, דיכאון, הפרעות קשב, צריכה של ממריצים ועוד. במקרים מסוימים ההתמכרות היא פסיכולוגית, בשל התלות בהקלה שמביאה הצריכה. מקובל לקרוא להתמכרות לקנביס 'הפרעת שימוש בקנביס', Cannabis use disorder,CUD . יש סכנת סבילות המתבטאת בעלייה הדרגתית במינון והתמכרות המתבטאת בתלות גופנית/ התנהגותית, צורך עז (craving) ובתסמיני גמילה (withdrawal) כאשר נמנעים מהסם או מנסים להפסיק את השימוש בו. אם אתם מתלבטים תוכלו לקיים שיחת ייעוץ עם איש הצוות המקצועי.

                            על פי ארגון הבריאות העולמי ניתן לאבחן כי האדם סובל מהתמכרות אם מתקיימים שלושה או יותר מתוך ששת הקריטריונים האלה:
                            • קיימת תשוקה עזה או דחף כפייתי לשימוש.
                            • קיים קושי בשליטה בכמות השימוש ובמשך זמן השימוש.
                            • הופעת תסמיני גמילה (תגובות גופניות) במקרה של אי שימוש.
                            • קיומה של סבילות – נדרשת כמות הולכת וגדלה של קנביס לשמירה על האפקטיביות שלו.
                            • השימוש מביא לפגיעה בהיבטי חיים משמעותיים (חיי החברה, לימודים, עבודה, משפחה).
                            • השימוש ממשיך למרות המודעות לנזק הנגרם.

                            התמכרות ברוב המקרים דורשת התערבות חיצונית כלשהי ותמיכה. ישנם מענים טיפוליים רבים כמו מרכזי גמילה או קבוצות טיפוליות.
                            • בשלב הראשוני ניתן להיוועץ ברופא המשפחה באשר לקשת הפתרונות המומלצת, זו כוללת כמובן פסיכולוגים ופסיכיאטרים, אך גם מרכזי טיפול וסיוע כוללניים.
                            • קיימים מרכזי טיפול ומטפלים שהתמחו בהתמכרות מסוימת וקיימים כאלו שהתמחו בגמילה בכלל.
                            • חלק ממוקדי הסיוע הם יומיים ונמצאים בתוך הקהילה וניתן לקבל אותם כחלק משירותי הקופה ב"מכבי" וחלקם מחוצה לה כמו גורמי רווחה. אלו מסייעים למתמכר הן בהליכי הגמילה והן באימוץ אורח חיים חדש.
                            • קיימות קבוצות תמיכה שונות ברחבי הארץ המכונות 'קבוצת NA – מכורים אנונימיים' המופעלות על ידי מתמכרים נקיים מסמים/אלכוהול או התמכרויות אחרות המתאספות בכל יום בערים שונות בארץ.

                            אם השימוש בקנביס גורם לשיבוש בסדר היום, או לחוסר רצון לבצע מטלות, לעבוד או ללמוד, אלה סימנים לתלות או להתמכרות. ניתן למלא שאלון שיסייע לך לדעת מה מצבך בהקשר של פיתוח תלות בקנביס או התמכרות אליו.

                              דרישת יחידת קנביס רפואי (יק"ר) היא כי מטופל או מטופלת המבקשים להגדיל את הכמות החודשית הרשומה ברישיון, ימלאו טבלה שבה יתעדו את כמות הקנביס שהם צורכים כל יום – מספר טיפות שמן או שאיפות. רצוי גם לציין את ההשפעה על התסמינים שמהם הם סובלים (בדירוג מ-1 – לא עוזר, עד 10 – עוזר מאוד). בכל מקרה אנו ממליצים לכל המטופלים, לא רק לאלה הרוצים להגדיל את המינון ברישיון, לנהל טבלת צריכה ומעקב אחר התסמינים. יש למלא בטבלת הצריכה בזמן אמת ובאופן מדויק ככל שניתן את הנתונים האלה: אופן הצריכה, שעת הצריכה, הכמות שנצרכה, דירוג ההשפעה על התסמינים; וזאת כדי שנוכל לעקוב אחר הרגלי הצריכה ולהשיג את יעדי הטיפול.

                                להלן דוגמה לטבלת צריכה:

                                תאריךאופן הצריכה(עישון/שמן/אידוי...)שעת צריכהכמות הצריכהסיבות בגינן נצרך(כאב, תאבון, שינה...)דרוג השפעה 1-10(10-השפיע מאוד, 1-לא השפיע)
                                01.05.23עישון07:002 שאיפותכאב9
                                01.05.23שמן12:002 טיפותתאבון8
                                01.05.23אידוי20:00שאיפה 1שינה7

                                בצמח הקנביס יותר מ-500 תרכובות כימיות שונות ועיקרן בשלוש משפחות של מטבוליטים (תוצרי פירוק) צמחיים: טֶרְפֵּנוֹאידים (להלן: טֶרְפֵּנים), פְלָבוֹנוֹאידים והקבוצה הידועה ביותר, קנבינואידים. לקבוצות אלה של מטבוליטים צמחיים יש מגוון רחב של תפקודים ייחודיים הקשורים בין היתר בהתפתחות הצמח, בהגנה עליו מטורפים, במשיכת מאביקים וכמו כן בספקטרום רחב של השפעות בעלות אופי תרפויטי על בריאות האדם. כלל החומרים פועלים יחדיו במה שמכונה בספרות המדעית 'אפקט הַפָּמליה'. ניתן להשוות את התופעה לנגינתו של סולן המלֻווה על ידי תזמורת גדולה של נגנים המנגנים בכלי נגינה שונים: לכל נגן ונגן תפקיד חשוב ביצירה המוזיקלית, וכולם יחדיו נשמעים אחרת לגמרי מאשר הסולן לבדו. פרופסור רפאל משולם ז"ל, ד"ר איתן רוסו וחוקרים נוספים בעולם מצאו כי עדיף לשלב את כלל מרכיבי הצמח ולא לצרוך רק מרכיב בודד, למשל רק THC או רק CBD. בדומה לסולן המלֻווה על ידי התזמורת, לתרכובות השונות בצמח, וגם למרכיבים הנמצאים בכמות מועטה, יש תפקיד חשוב בהשפעה הכללית של הקנביס על המטופל, ותופעה זו גם מסבירה חלק מהשונות הגדולה בין התפרחות השונות והמוצרים השונים. אומנם הרכיבים הקנבינואידים הפעילים הידועים ביותר הם THC ו-CBD, אבל אלה רק שתי מולקולות מתוך יותר מ-100 מולקולות קנבינואידיות שזוהו בצמח הקנביס, יחד עם מאות רבות נוספות של מולקולות.

                                  בצמחים קיימות תרכובות נדיפות הנקראות טֶרְפֵּנים. לטרפנים תפקידים רבים בצמח ויש להם השפעה על מערכות שונות בגוף האדם. בנטילת קנביס לא רק הקנבינואידים (CBD, THC) משפיעים על הנוטל אלא גם הטרפנים. לדוגמה: מירסן (myrcene) מצוי בחלק מזני הקנביס וגורם לתחושת נמנום. לימונן (limonene) הוא טרפן שמסייע להקלה בבחילות ולשיפור מצב הרוח.

                                    פְלָבוֹנוֹאידים הם קבוצת תרכובות הנוצרות בצמחים, בפירות ובירקות, וכן בצמח הקנביס. הפלבנואידים מקנים לצמח את צבעו ומגינים עליו, וגם ידועים בסגולות נוגדות דלקת, ומגינות מפני פטריות ועוד. לדוגמה: קוורצטין המצוי בפירות יער ובבצל סגול. בקנביס התגלו קָנָפְלָבוֹנים, פלבונואידים שמייחדים את הצמח. המחקר עדיין בראשית דרכו.

                                      אלה מולקולות אשר נקשרות לקולטני קָנָבּינואידים בגופנו. הקנבינואידים שייכים לשלוש קבוצות: פִיטוֹקָנַבּינוֹאידים – קנבינואידים ממקור צמחי; אֶנְדוֹקָנַבּינואידים – קנבינואידים המיוצרים בגופנו; וקנבינואידים סינתטיים – המיוצרים במעבדה. פיטוקנבינואידים היא קבוצת חומרים הנוצרים בצמח הקנביס ומצויים בעיקר בתפרחת. מדובר בחומרים שהגוף מזהה כיוון שגם בגוף נוצרים חומרים הפועלים בצורה דומה, האנדוקנבינואידים. היקשרות הקנבינואיד לקולטן גורמת להפעלתו וכתוצאה מכך מופרשים נוירוטרנסמיטרים, מַסְרָנים עֲצַבִּיים – חומרים המשפיעים על מערכת העצבים. עד כה זוהו יותר מ-160 פיטוקנבינואידים.

                                        ברישיון/ מרשם ניתן לקבל מיצוי (שמן או תמצית), תפרחת או מחסנית למשאף (סייקי). קנביס משווק בישראל בהתאם לסטנדרטים פרמצבטיים גבוהים ומאפשר לייצר תכשירים בריכוזים מבוקרים. התכשירים השונים נבדלים זה מזה בנוחות הלקיחה, במשך ההשפעה ובאינטראקציה עם תרופות אחרות. בחירת התכשיר נעשית בהתאם להתוויה ולצורך הרפואי, ותיעשה בהתייעצות עם גורם מקצועי.

                                          בהחלט, יש שתי סיבות עיקריות. הסיבה הראשונה קשורה במוצר עצמו – מוצר המתקבל מאותו סוג הצמח אך במועדי ייצור שונים עשוי להיות מעט שונה בהרכב כיוון שאחוזי החומרים בתפרחת עשויים להשתנות ממועד למועד. אותו השוני יהיה גם במוצר דומה אצל יצרנים שונים. לפיכך עשוי להיות שינוי בהשפעתו. הסיבה השנייה תלויה במטופל עצמו – התגובה לטיפול עשויה להשתנות, לכן אם מדובר בשינוי מתמשך יש לשקול התאמת טיפול חדש למטופל או למטופלת.

                                            בתכשיר השמן המטופל נוטל את הטיפות תחת הלשון (נטילה תת-לשונית) והדבר מאפשר שליטה טובה יותר בכמות הנצרכת מאשר בשימוש בתפרחת. יש לטפטף את הטיפות לכפית ואז למרוח את תוכנה על החלק התחתון של הלשון, על ידי הנחת הלשון על הכפית. אין לטפטף ישירות לפה. תפרחת עדיף לצרוך באידוי אך ניתן גם לעשן אותה. אין לערבב את תפרחות הקנביס עם טבק. היתרון הוא שההשפעה בשאיפה מהירה יותר מאשר בשמן, אך מִשכה קצר יותר מאשר בשמן. שמן אומנם עשוי להתחיל להשפיע גם אחרי דקות בודדות, אך לרוב ההשפעה מורגשת רק אחרי כשעה מהצריכה, אבל כאמור ההשפעה נמשכת שעות רבות יותר מאשר בשאיפה.

                                              פקודת הסמים הישראלית קובעת במפורש כי כל חלק מצמח הקנביס או מיצוי שלו הינם אסורים בחוק. רכישת מוצר המכיל חומרים מצמח הקנביס אינה חוקית ללא רישיון ומרשם.

                                                השמן המופק מהזרעים ואינו מכיל קנבינואידים כלל – נקרא שמן המפ. שמן זה מזין ובריא מאוד בעיקר בגלל שיש בו יחס אידיאלי לגוף האדם בין חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6.

                                                  על פי הנחיות היק"ר אין לערבב מוצרי קנביס עם טבק או חומרים אחרים. רצוי לצרוך את הקנביס בשאיפה באמצעות משאף או מכשיר אידוי (וופורייזר). אפשר להיוועץ ברוקח בבית המרקחת.

                                                    לצמח הקנביס כמה תת מינים הנבדלים ביניהם ברקע הגנטי, במבנה הצמח, ביחס ובכמות החומרים הפעילים שמיוצרים בהם. שני תת המינים העיקריים והמוכרים של צמח הקנביס הם קנביס סאטיבה (SATIVA) וקנביס אינדיקה (INDICA). עם זאת במרוצת השנים התבצעו הכלאות רבות בין מינים וזנים של צמח הקנביס על מנת להשיג מגוון השפעות רצויות נוספות או למנן את עוצמתן ('השבחת תכונות הצמח'). לכל אחד מהזנים החדשים שנוצרו פרופיל גנטי שונה, הרכב ויחס אחר של חומרים פעילים ופרופיל השפעה הייחודי לו. תוצרי השילוב הובילו למגוון רחב של זנים נוספים ולחלוקה רחבה יותר של מוצרי הקנביס, על פי המקור הגנטי של הצמח ואופי ההשפעה על המטופל. החלוקה המקובלת כיום היא לקנביס ממקור סאטיבה, לקנביס ממקור אינדיקה או לקנביס BLEND (מוצרי קנביס היברידיים שמקורם הגנטי משולב). אחד מהפרמטרים שיש להתייחס אליהם במסגרת מתן ההמלצה לטיפול הוא מקור האופי של מוצר הקנביס, והבחירה נקבעת בהתאם לאופי ההשפעה הנדרש ובהתאם לצורך הפרטני של המטופל. יש מטופלים שיידרשו לשלב בין מוצרים ממקורות שונים כדי להשיג את ההשפעה הנדרשת, וזאת בהתאם לתגובתם ובהתאמה פרטנית לשימוש ולצרכים במהלך שעות היום.
                                                      סיווג מוצרי הקנביס בהתאם למקור האופי, לפרופיל ההשפעה ולהעדפה לשימוש:'מקור אופי סאטיבה' מתאים יותר לשימוש במשך היום. סוג זה מתאפיין בעיקר בהעלאת רמת האנרגיה, מעניק הרגשת קלילות, משפר את מצב הרוח ומגביר את יכולת הריכוז והיצירתיות. 'מקור אופי אינדיקה' מתאים יותר לשימוש בשעות הלילה. סוג זה מרגיע, מנמנם, משרה שינה ומרפה שרירים. BLEND, היברידי, הוא מוצר המיועד לשימוש במהלך כל שעות היום. יחד עם זאת כדאי לזכור שההשפעה היא אישית ומומלץ לעקוב אחריה. תיתכן השפעה מעוררת או מרדימה אצל אנשים שונים שיצרכו את אותו המוצר.

                                                      דו"ח ניפוק תרופות נדרש לצורך הגשת בקשה לרישיון, וניתן להשיגו באזור האישי באתר מכבי. ניתן להיעזר במשרדי הסניף.

                                                        האישור הוא חלק מדרישות משרד הבריאות במקרים האלה: 1. אם יש למטופל או למטופלת אבחנה נלווית או שהם משתמשים בתרופות פסיכיאטריות, נדרש אישור פסיכיאטר כי אין מניעה לטפל בהם בקנביס. 2. במקרה של פוסט טראומה.

                                                          המלצת מומחה בתחום הרלוונטי היא הנדבך הראשון בתהליך האבחנה וקביעת התוכנית הטיפולית. על פי המלצה זו ניתן להתקדם בתהליך קבלת הרישיון.

                                                            מיצוי הטיפול התרופתי הוא תנאי הכרחי לקבלת רישיון. פירוש הדבר הוא כי המטופל או המטופלת מיצו את מכלול הטיפולים התרופתיים וההתערבותיים שנועדו להקל עליהם, ולמרות זאת אין הטבה במצבם או שהם אינם מגיבים לטיפולים. טיפולים התערבותיים הם טיפולים כגון אלה: הזרקות תחת שיקוף, גלי רדיו, דיאטה קטוגנית בחולי אפילפסיה, ניתוח קוצב וגאלי ועוד.

                                                              מטופלים בישראל העומדים בהתוויות יכולים לקבל רישיון/ מרשם לקנביס. בהתאם לנוהל 106 הקובע את התנאים וההתוויות שבהם ניתן לקבל רישיון/ מרשם לשימוש בקנביס.

                                                                באפריל 2024 נכנסה לתוקף רפורמת המעבר מרישיונות למרשמים. משרד הבריאות הגדיר אבחנות המזכות בטיפול בקנביס רפואי באמצעות מרשם מטעם הקופה וכאלו באמצעות רישיון מטעם משרד הבריאות.

                                                                • "מסלול מרשמים" -

                                                                  בהתוויות רפואיות כגון מחלות אונקולוגיות, מחלות מעי דלקתיות (קרוהן/ קוליטיס), איידס, טרשת נפוצה, פרקינסון, טורט, אוטיזם, אפילפסיה, דמנציה וטיפול פליאטיבי (תומך), הרפורמה מאפשרת מתן מרשם שנקבעו לו תנאים מיוחדים ללא צורך ברישיון כפי שהיה נהוג עד עתה. עלות מתן שירות במסלול מרשמים זה הנו 180 ₪ לשנה.

                                                                • "מסלול רישיון" -

                                                                  בעבור התוויות לטיפול בכאב ופוסט-טראומה PTSD לא חל שינוי והטיפול בקנביס רפואי בהתוויות אלו הינו בכפוף לרישיון מטעם משרד הבריאות.עלות מתן שירות במסלול זה הנו 360 ש"ח לשנה.

                                                                • CANNABISWELL מטפלת בשני המסלולים - רישיון ומרשם. הפניה שלך תנותב במערכת למסלול המתאים בהתאם למצבך הבריאותי.
                                                                • רשימת ההתוויות ופירוט הקריטריונים הרפואיים המזכים בטיפול בקנביס רפואי, ניתן למצוא בנוהל 106 של משרד הבריאות
                                                                • במהלך הטיפול ייתכן שיהיה צורך להתאים את סוג המוצרים וכמותם בהתאם לתגובה, לתופעות הלוואי ולמצב הבריאותי. לאחר חודשיים לפחות מיום קבלת הרישיון/ מרשם הנוכחי, ניתן להגיש בקשה לשינוי בתנאי הרישיון/ מרשם. יש להציג המלצה עדכנית מרופא מומחה בתחום הרלוונטי, המציין את השינוי המבוקש. אם נדרשת העלאת המינון מומלץ לצרף טבלת צריכה כדוגמה:

                                                                    תאריךאופן הצריכה(עישון/שמן/אידוי...)שעת צריכהכמות הצריכהסיבות בגינן נצרך(כאב, תאבון, שינה...)דרוג השפעה 1-10(10-השפיע מאוד, 1-לא השפיע)
                                                                    01.05.23עישון07:002 שאיפותכאב9
                                                                    01.05.23שמן12:002 טיפותתאבון8
                                                                    01.05.23אידוי20:00שאיפה 1שינה7

                                                                    אם יש לכם בעיית ניידות או נגישות תוכלו להגדיר עד שני אנשים שיוכלו לקנות עבורכם את הקנביס. על מנת להגדיר מי מטעמכם יוכל לרכוש עבורכם קנביס ("משנע"), שלחו את צילום תעודת הזהות שלו והספח. ניתן לפנות למשרד הבריאות בקישור

                                                                      תוקף הרישיון רשום בו. התוקף יכול להיות ל-3 חודשים, 6 חודשים או 12 חודשים, וזאת בהתאם לתנאים המפורטים בנוהל 106 ובהתאם לשיקול הדעת הרפואי.

                                                                        מרשם תקף לחודש. ניתן להנפיק קבוצת מרשמים, על פי שיקול דעת רפואי, שכל אחד מהם ניתן למימוש בחודש אחר. ניתן לנפק עד 12 מרשמים קדימה (למעט מתחילי טיפול אצלם ניתן לנפק עד 6 מרשמים קדימה).

                                                                          מומלץ להתחיל את הטיפול לאחר ייעוץ של איש או אשת מקצוע – רופאה, רוקחת או אחות. מתחילים במינון ובריכוז הנמוכים ביותר ומעלים זאת בהדרגה תוך מעקב אחר ההשפעה ותופעות הלוואי. לעיתים קרובות מושגת השפעה כבר במינונים נמוכים.
                                                                            אם יעדי הטיפול לא הושגו, מומלץ לפנות לייעוץ של הצוות המקצועי. למידע על רכישת חבילות הליווי צרו איתנו קשר 6721*

                                                                            קנביס עלול לגרום לירידה בזמן התגובה ולפגיעה בחדות החושים. אין לנהוג תחת השפעה! בטופס הבקשה לקבלת רישיון לשימוש בקנביס רפואי מצוין: "הוסבר לחולה כי חל איסור חוקי לנהוג כל עוד הוא מטופל בקנביס", ועל גבי הרישיון לשימוש בקנביס רפואי כתוב: "בעת השימוש בסם המסוכן חל איסור מוחלט על ביצוע פעולות הדורשות ריכוז לרבות נהיגה ו/או הפעלת ציוד מכני כבד"; "על הרופא המטפל להנחות את המטופל בדבר ההגבלות בנהיגה עקב מצבו הרפואי או הטיפול בו" (מתוך מסמך "הסדרת נהיגתם של בעלי רישיון לקנביס רפואי", משרד הבריאות, 18 באוקטובר 2015). במסלול מרשמים יהיה על הרופא המטפל להנחות את המטופל בדבר ההגבלות בנהיגה עקב מצבו הרפואי או הטיפול בו" והמטופל יתבקש לחתום על הצהרה כי הינו מודע להנחיה ולסכנות. מומלץ להתעדכן מדי פעם בעדכוני חקיקה ובתקנות.

                                                                              יש מקרים שבהם נדרשת הפסקת הטיפול עקב נסיעה לחו"ל, או בשל פרוצדורה כירורגית בהוראת המרדים. במידת הצורך ניתן להפסיק לצרוך קנביס גם באופן מיידי. אם ניתן מומלץ להפסיק את הטיפול בהדרגה על מנת לתת לגוף להסתגל, וגם לחדש את הטיפול בהדרגה.

                                                                                רישיון ומרשם לשימוש בקנביס רפואי תקפים אך ורק בישראל

                                                                                ואינם מהווים אישור לשימוש בחו"ל.

                                                                                יש בעולם מדינות שבהן יש איסור מוחלט על אחזקת קנביס, כולל קנביס רפואי, והעונשים על כך כבדים. מדיניות משרד הבריאות בעת הזו , הן במסלול רישיונות והן במסלול מרשמים, היא שלא לתת היתרים ליציאה מהארץ עם קנביס. מטופלים הנוסעים לחו"ל ונדרשים לטיפול בקנביס, עליהם לדעת כי נשיאת הקנביס לחו"ל הינה על אחריותם הבלעדית! מומלץ לפנות לשגרירות מדינת היעד להתייעץ .